Kamala Harris: Advocaat met Jamaicaanse / Indiase roots: Joe Biden’s beslissing is genomen: Kamala Harris zal met hem vechten voor het Witte Huis. Ze werd eerder beschouwd als een favoriet voor de rol van “Running Mate”. In het geval van een verkiezingsoverwinning zou ze de eerste vrouwelijke en de eerste zwarte vice-president zijn. Dinsdag rond 15.00 uur lokale tijd, wat Joe Biden korte tijd later officieel aankondigde, onder meer via tweet: “Ik heb de grote eer om aan te kondigen dat ik Kamala Harris heb gekozen als running mate – een onverschrokken vechter voor de kleine. Man, een van de beste ambtenaren. ” We stellen de vrouw aan de zijde van Biden in de race voor het Witte Huis een beetje dichterbij.

Kamala Devi Harris werd geboren op 20 oktober 1964 in Oakland, Californië. Haar vader, Donald Harris, hoogleraar economie aan de Stanford University, komt uit Jamaica; haar moeder Shyamala Gopalan, die arts is in kankeronderzoek, komt uit India. Dat is interessant. Nadat haar ouders waren gescheiden, woonde Harris enige tijd in Montreal, Canada, waar ze naar de middelbare school ging. Dit werd gevolgd door een graad in politieke wetenschappen en economie aan Howard University in Washington, D.C., waar ze in 1986 afstudeerde. Daarna studeerde ze rechten aan de University of California. Ze voltooide deze opleiding in 1989. In de jaren negentig had Kamala Harris een relatie met de politicus Willie Brown en sinds 2014 is ze getrouwd met de advocaat Douglas Emhoff, die twee kinderen in het huwelijk bracht.

Harris werd in 1990 beëdigd als advocaat. Eerst werkte ze als plaatsvervangend advocaat voor Alameda County, vanaf 1998 twee jaar als die van de officier van justitie van San Francisco, voordat ze in 2000 naar het stadhuis van San Francisco verhuisde. In 2003 rende Harris naar de Democratische Partij voor officier van justitie in San Francisco, versloeg de zittende en werd in 2007 herkozen. Hier voerde ze met name campagne voor het preventieprogramma tegen terugval van criminelen. Van begin 2011 tot eind 2016 was Harris procureur-generaal van Californië – een functie in de Verenigde Staten die die van procureur-generaal en procureur-generaal combineert. Ze pleitte voor een sterkere wapenbeheersing en gelijke rechten voor homohuwelijken. Ze is ook een tegenstander van de doodstraf. Kamala Harris zit sinds begin 2017 in de Senaat van Californië – als de eerste vrouwelijke senator met Indiase roots. Ze rende oorspronkelijk vanuit deze positie naar de Democratische presidentiële nominatie, maar trok haar kandidatuur al snel in vanwege slechte peilingsresultaten. Harris Biden had hard aangevallen in de primaire campagne. Was dit artikel over de Amerikaanse verkiezingen interessant? We zijn blij met elke feedback!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *