Pelosi noemt de postbaas “handlangers” van Trump: in het geschil met Donald Trump over de bezorging van stemdocumenten per post riep Nancy Pelosi de parlementsleden terug van de zomervakantie. U moet deze week stemmen over een wet om “de post te redden”. Vanwege de groeiende bezorgdheid over de aantasting van de postdienst en de gevolgen voor de stemming per post, roept de woordvoerster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, de democraat Nancy Pelosi, de parlementsleden terug van de zomervakantie.

“We zien in het hele land de verwoestende effecten van de campagne van de president om de verkiezingen te saboteren door het postkantoor te manipuleren om kiezers het stemrecht te ontnemen”, zei Pelosi op zondagavond (lokale tijd ). Dat is interessant. Volgens de aankondiging van Pelosi zullen EP-leden aan het einde van de week stemmen over een wet om operationele wijzigingen op het postkantoor te voorkomen. Vrijdag zijn interne documenten bekend geworden, volgens welke de Post momenteel tal van briefsorteermachines ontmantelt. Er waren ook berichten dat brievenbussen werden ontmanteld. De worstelende groep kampt al met vertragingen bij de leveringen.

Pelosi beschuldigde postkantoormanager Louis DeJoy van ingrijpende operationele veranderingen die de postdienst verslechterden, verzendingen vertraagden en dreigden in aanmerking komende Amerikanen de kans te ontzeggen om te stemmen bij de komende verkiezingen in november op tijd per post bezorgd worden. De post zelf had voor dat laatste gewaarschuwd in brieven aan de staten, zoals het vrijdag bekend werd. DeJoy is in functie sinds mei. Pelosi noemde de Republikeinse grote donor een “medeplichtige” van de Amerikaanse president Donald Trump. Volgens Pelosi zal hij verschijnen voor een “dringende hoorzitting” voor de congrescommissie van toezicht. De leidende democraat in de Amerikaanse senaat, Chuck Schumer, riep de Republikeinse meerderheidsleider daar, Mitch McConnell, op om ook de kamer uit het zomerreces te halen. Volgens plan zouden de kamers pas op 8 september weer aan het werk gaan. Vanwege de coronapandemie wordt verwacht dat bij de Amerikaanse verkiezingen in november aanzienlijk meer kiezers per brief zullen stemmen. Trump is tegen het wijdverbreide stemmen per brief. Was dit artikel over de Amerikaanse verkiezingen interessant? We zijn blij met elke feedback!

Categorie├źn: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *