Dameskleding is door de eeuwen heen geëvolueerd en er zijn verschillende redenen voor deze trend. Een van deze redenen is de komst van de industriële revolutie in het vroege industriële tijdperk. Toen machines mensen in handenarbeid begonnen te vervangen, werd dameskleding beschouwd als werkkleding voor mannen en bleef daarom eenvoudig en ongecompliceerd. Naarmate de tijd verstreek, werden de ontwerpen en stijlen van dameskleding kleurrijker, modieuzer en verfijnder. Deze veranderingen in de mode weerspiegelden de impact van de industriële revolutie op de manier waarop zaken werden gedaan.

Het materiaal

De materialen waarvan kleding werd gemaakt, werden veranderd. Vroeger was kleding samengesteld uit grove stof gemaakt van katoen of hennep, maar met de introductie van machines in de textielindustrie begon katoen zijn populariteit te verliezen als materiaal voor het maken van stoffen en werd het minder duur. Vervolgens ontwikkelden bekwame ambachtslieden het proces van het weven van linnen, zijde en wol tot stof. De nieuwe doeken die bij deze nieuwe bronnen verkrijgbaar waren, gaven vrouwen meer keuze bij het kiezen van kledingstukken die beter waren voor hun lichaam.

Kleding in Tweede Wereldoorlog

Tijdens de Tweede Wereldoorlog begonnen vrouwen kleding te dragen die was ontworpen door de militaire diensten zoals het leger, de marine en de luchtmacht. Deze kleding werd respectievelijk dienstjas en broek genoemd. Servicebroeken lijken tegenwoordig qua stijl op de jeans. Dienstjassen zijn gemaakt van een zware stof en hebben kniehoge zijzakken. Sommige jassen hebben een bies of borduursel op de voorkant. 

De derde golf van verandering in dameskleding was duidelijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vrouwen begonnen jurken te dragen die waren gemaakt van dunne materialen, zoals avondjurken. De rokken waren langer en ze hadden elastische taillebanden. De broek is gemaakt van lichtere stof zoals katoen of polyester die gemakkelijk kan worden gewassen. De jurken waren niet strak en er was geen onderkleding.

De kleding van nu

Veel van de kleding die tijdens de koloniale periode werd geïntroduceerd, werd als trashy beschouwd en was niet erg prettig om te dragen. Deze kleding is nu onderdeel geworden van de modescène. Dameskleding is door de eeuwen heen geëvolueerd. In het verleden was de kleding van een vrouw óf saai en saai óf stijlvol en goed gesneden. Modeveranderingen zijn normaal bij mensen en wat jaren geleden als stijlvol werd beschouwd, is tegenwoordig niet cool of hip. Hetzelfde gebeurde met jurken en tops en deze dingen worden vaak van generatie op generatie doorgegeven. Ben jij nog op zoek naar de mooiste trendy dameskleding? Kijk dan eens op de website van Nummerzestien.eu voor de allermooiste dameskleding!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *