Je eerste werkdag bij een nieuw bedrijf is enorm spannend. Je hebt er natuurlijk erg veel zin in, maar er komt in één keer een hoop nieuwe informatie, en een groot aantal nieuwe mensen op je af. Je wilt natuurlijk een goede eerste indruk achterlaten, want dit is erg belangrijk. In deze blog geven wij jou drie tips voor jouw eerste werkdag, zodat je deze beter doorkomt. Lees dus snel verder!

  1. Lees je in

Vaak krijg je op de eerste werkdag een informatiepraatje waarin uitgelegd hoe het bedrijf is ontstaan, waar het voor staat en wat het precies doet. Als jij je vooraf goed inleest in het bedrijf, zal dit voor jou geen nieuwe informatie zijn. Aangezien je veel nieuwe informatie zult krijgen op de rest van de dag, kan dit erg fijn zijn. Ook zal dit je helpen om betere, gerichte vragen te stellen tijdens dit gesprek. Hiermee zal je een serieuze indruk achterlaten, wat natuurlijk erg goed is.

  1. Probeer gesprekken aan te gaan

Je nieuwe werkplek zit vol met mensen waar je de komende jaren veel intensief contact mee zult hebben. Het is dus fijn om een goede band met deze mensen op te bouwen. Hier kan je beter zo snel mogelijk mee beginnen; bijvoorbeeld gelijk op je eerste werkdag. Je meeste collega’s zullen open staan om een gesprek met jou aan te gaan, want ze zijn waarschijnlijk ook erg benieuwd wie jij bent. Als jij moeite hebt om gesprekjes aan te gaan, kan je thuis al een paar gespreksonderwerpen verzinnen, waar jij over kan beginnen. Maar, op een eerste werkdag kan je de gesprekken ook heel zakelijk houden: vraag bijvoorbeeld hoelang iemand al bij het bedrijf werkt.

  1. Kom voorbereid voor de lunch

De pauze is een moment waar jij sociale contacten kan leggen, maar ook waar je natuurlijk gaat lunchen. Veel mensen vinden het lastig om te besluiten waar zij hun lunch in meenemen, maar hiervoor hebben wij de ideale oplossing. Via de homepage van de website van MyMepal kan jij namelijk gemakkelijk zelf je broodtrommel, waterfles of eventuele lunchpot ontwerpen. Zo weet jij zeker dat je je niet hoeft te schamen voor deze items, omdat ze er allemaal precies zo uitzien zoals jij wilt.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *