Een lange werkdag doorkomen is makkelijker gezegd dan gedaan, vooral als jouw werk een hoge concentratie vereist. Waarschijnlijk heb je op een dag dipjes, waarna het soms lastig is om weer terug in je concentratie te komen. In deze blog zullen we je drie tips geven hoe jij gedurende je werkdag een betere concentratie kan houden. 

  1. Ga op tijd slapen

Als jij morgen een belangrijke werkdag hebt, is het belangrijk dat je vandaag op tijd gaat slapen. Zo zorg je ervoor dat je uitgerust bent om je werk succesvol uit te voeren. Misschien vind jij op tijd slapen onnodig, omdat je dan toch nog niet kan slapen. Zelfs dan raden we aan om toch vroeg je bed op te zoeken. In de periode dat je nog niet in slaap valt, zul je namelijk al wel tot rust komen. Deze rust zul jij de volgende dag merken, door je hogere concentratie. 

  1. Leg je mobiel weg

De grootste reden dat je je concentratie kwijtraakt, is vanwege afleiding. Natuurlijk kun je er niks aan doen als jouw collega’s je afleiden, maar andere vormen van afleiding kun je hoogstwaarschijnlijk wel voorkomen. Je grootste afleidingsbron is vaak je mobiel. Deze kun je tijdens je werkuren opbergen, zodat je niet de neiging ondervindt om hier toch op te gaan. Als je je mobiel wel in de buurt houdt, zul je snel afgeleid raken, want je zult snel geneigd zijn om je notificaties te checken. Waarschijnlijk check jij niet of je notificaties hebt en blijf je dus meer in je concentratieboog. 

  1. Drink genoeg water

Het is belangrijk om op een dag genoeg water te drinken. Dit is goed voor meerdere reden, maar één daarvan is ook je concentratie. Als jij genoeg water drinkt op een dag, zul je dit merken aan je concentratie. Merk je dat je concentratie wegvalt? Drink dan snel wat water en je zult er weer tegenaan kunnen. Een leuke tip om meer water te gaan drinken, is de waterfles van MyMepal. Deze kun je namelijk zelf ontwerpen. Zo kun je er een print op laten zetten, maar kun je de fles ook echt van jou maken door je naam er op te zetten. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *