Scherpe tong, aanstootgevend, nors – en succesvol: Donald Trump zal binnenkort af moeten zien van de diensten van zijn adviseur Kellyanne Conway: ze kondigt haar ontslag aan – en slechts twee en een halve maand voor de Amerikaanse verkiezingen. De senior presidentieel adviseur van de VS Kellyanne Conway heeft haar ontslag aangekondigd. Dat rechtvaardigde de 53-jarige zondag in de korte berichtendienst Twitter door te zeggen dat ze meer voor haar kinderen wilde zorgen. In haar leven zal er “minder drama, meer moeder” zijn, schreef de moeder van vier in een bericht bij de tweet.

Conway is een van de weinige werknemers in de binnenste cirkel rond Donald Trump in het Witte Huis die tijdens zijn hele vorige presidentschap in functie was – talloze anderen werden ontslagen of de handdoek in de ring gegooid. Dat is interessant. De politicoloog, advocaat en opiniepeiler onderscheidde zich de afgelopen jaren door haar scherpe optredens in de media. In haar vaak agressieve en ruwe omgang met kritisch vragende journalisten deed ze weinig onder voor Trump. Conway krijgt een belangrijke bijdrage aan het verkiezingssucces van Trump vier jaar geleden. De oprichter van een opinieonderzoeksinstituut speelde destijds een leidende rol in het verkiezingscampagneteam van Trump en speelde een sleutelrol bij het vormgeven van zijn communicatiestrategie. Conway verwierf meer bekendheid buiten de landsgrenzen door de term die ze bedacht “alternatieve feiten”.

Kort nadat Trump in januari 2017 aantrad, gebruikte ze de term om het feit te rechtvaardigen dat de toenmalige presidentiële woordvoerder Sean Spicer buitengewoon overdreven uitspraken had gedaan over het aantal deelnemers aan de beëdigingsceremonie van Trump. Critici van de president zagen de uitdrukking “alternatieve feiten” als bewijs dat de president en zijn team valse beweringen en verdraaide feiten hadden gemaakt als basis voor hun externe presentatie. De voormalige Trump-adviseur en haar man George Conway zijn een van de interessante “politieke” stellen in Washington. Terwijl Kellyanne Conway de president altijd met verve verdedigde, is de advocaat George Conway een felle criticus van Trump – hij is een Republikein, dus hij behoort tot de partij van de president. Kellyanne Conway zegt dat ze haar baan in het Witte Huis aan het einde van de maand zal opzeggen, ongeveer twee maanden voor de volgende presidentsverkiezingen. Met haar man “is ze het over veel dingen oneens, maar we zijn verenigd in wat het belangrijkste is: de kinderen”, zei ze. (afp / ank) Was dit artikel over de VS interessant? We zijn blij met elke feedback!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *