Brieven met ricine verzonden naar Obama in 2013: vorige week is er een ricinebrief naar het Witte Huis gestuurd. Nu is de vermeende afzender gearresteerd volgens berichten in de media. Nadat een brief met het gifricine naar het Witte Huis was gestuurd, werd de vermeende afzender gearresteerd, volgens berichten in de media.

De vrouw probeerde vanuit Canada de Verenigde Staten binnen te komen, meldde de nieuwszender CNN zondag. Je had een pistool bij je, zei hij, onder vermelding van veiligheidsautoriteiten. NBC deed ook verslag van de arrestatie. Dat is interessant. Afgelopen weekend werd bekend dat de brief was gericht aan de Amerikaanse president Donald Trump en deze week was onderschept. De “New York Times” schreef voor de arrestatie dat de envelop volgens onderzoekers uit Canada kwam en dat er een vrouw werd gezocht. In 2013 waren er al brieven met de zeer giftige ricine naar president Barack Obama en de toenmalige burgemeester van New York, Michael Bloomberg, gestuurd.

Alle post voor het Witte Huis wordt nu gesorteerd en gecontroleerd op een andere locatie voordat het de zetel van de Amerikaanse president bereikt, aldus CNN. Ricine kan zelfs in kleine hoeveelheden dodelijk zijn. © dpa Was dit artikel over de VS interessant? We zijn blij met elke feedback!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *